fbpx

personal trainer rick

Ik ben 28 jaar, fulltime fitness enthousiast en 34 uur per week Quality Manager. Daarnaast vul ik mijn weekenden en Parttime dagen als Personal Trainer en Online Coach.

20229642_1515849385104598_5538344505195955929_o.jpg

In 2017 heb ik Danique leren kennen. Ik was toen nog druk bezig met mijn studie Management Economie & Recht. Deze heb ik datzelfde jaar nog afgerond. Mijn interesse in fitness en gezondheid speelt al een rol sinds mijn vijftiende, maar mijn liefde voor sport begon al veel eerder.

Mijn journey begon toen ik 6 jaar oud was. Ik was gek op voetbal en heb tot mijn 18e in de eerste teams gespeeld. Helaas ging dit niet zonder langdurige blessures, wat al op mijn 15e begon. In dit levensjaar heb ik te maken gehad met diverse spierscheuringen in mijn bovenbeen en hamstring, waarbij achteraf scoliose in mijn rug de oorzaak bleek.

Gelukkig ben ik via mijn netwerk bij een orthomanueel arts terecht gekomen, die mij van de meeste rugklachten heeft geholpen en die mij tot op de dag van vandaag nog steeds (preventief) behandeld.

Ik ben meerdere keren geopereerd en heb tientallen fysio behandelingen gevolgd. In het eerste jaar van mijn vriendenteam heb ik op onfortuinlijke wijze mijn enkelband gescheurd en mijn kuitbeen gebroken. Om mijn lijstje van blessures af te ronden… Hierdoor heb ik tot 3x toe in het gips gezeten.. Mijn rechterbeen had op dat moment nog maar 1/3 volume van wat het voorheen was.

WhatsApp Image 2019-01-29 at 10.59.50.jpeg

Toen kwam het besef, voetballen is verleden tijd. Ik ben mijn trainersdiploma’s gaan halen, waaronder TC3 Jeugd en ik heb diverse teams begeleid. Onder mijn leiding en met mijn technische staff hebben wij een tweetal kampioenschappen behaald. Deze switch heeft mij veel plezier gebracht, maar daarmee pakte ik niet mijn eigen fysieke probleem aan.

Op de dagen dat ik geen training gaf ben ik krachttraining gaan doen. Ik merkte dat ik hier echt mijn ei kwijt kon, doelen kon stellen, doelen behaalde en het belangrijkste: ik was pijn vrij, zat goed in mijn vel en voelde mijzelf gewoon fit.

Je kunt altijd wel bezig zijn, maar niet luisteren naar je lichaam heeft mij alleen maar tegengewerkt. Ik heb nu zelf de regie in handen en dat voelt echt heel goed! Mentaal gezien heb ik best in de put gezeten door keer op keer te moeten herstellen, maar zolang de wil er is gaat het je lukken!

Begin 2011 woog ik 83 kg. Had een studenten leefstijl en lette niet extreem op mijn voeding en lichaam. Toen ik mij een aantal jaar later begon te richten op krachttraining ben ik mij ook gaan verdiepen in voeding. Kwark eten voor muscle!  Maar hoe goed ik ook mij best deed ik bleef mijzelf heel slecht voelen. Voor ik het wist woog ik nog maar 66 kilo met mijn lengte van 1,83m.

Ik voelde mijzelf heel slecht, had geen energie, sliep onrustig, slechte huid, slecht in mijn vel en toen kwam mijn intolerantie voor Lactose aan het licht. Ik at soms wel 2 dozen van 500 gram kwark op een dag, niet wetende dat ik mijzelf letterlijk vergiftigde. Dit heeft op dit moment nog steeds invloed op mijn leven, maar nu heb ik dit onder controle.  Weten wat je lichaam wel en niet kan verdragen is enorm belangrijk!

Sinds ik erachter kwam dat ik het niet zou maken als profvoetballer, heb ik mij volledig verdiept in vier pijlers: Voeding, Sport, Lifestyle en Mindset. Ook door alle blessures op jonge leeftijd ben ik aan mijn eigen lichaam gaan werken. In het begin met erg veel “trial and error”, maar dat heeft de leercurve des te groter gemaakt. Ik ben inmiddels een ervaringsdeskundige als het gaat om afvallen, aankomen, blessures en diverse dieet- en trainingsvarianten. Mijn specialisatie op het gebied van voeding ligt binnen FOD-Map Proof, waar ik zelf erg veel profijt van heb. Ik denk altijd in mogelijkheden, ook in het geval van restrictief eten.

Personal Trainer Rick

Mij motiveert het enorm om mensen te helpen die de keuze durven te maken om een leefstijlverandering door te voeren. Dit doe ik door je mijn kennis mee te geven, om zo jouw “droom” fysiek te kunnen behalen of simpelweg weer lekker in je vel te komen. Ik vind het geweldig om de resultaten van andere mee te mogen maken, daarin te coachen en samen te genieten van het proces.

Dit alles gebeurt binnen ieder zijn eigen niveau. Mijn coaching is passend bij jouw persoonlijke leefstijl, wetenschappelijk onderbouwd en gebaseerd op persoonlijke ervaring.

Kortom, samen gaan wij nu werken aan maar 1 ding, jouw doel.
We zijn één team, met één taak.

× Kunnen we je helpen?